Berlusconi dobil zaupnico

Foto: Žurnal24 Silviu Berlusconiju je uspelo. (Foto: Reuters)
Italijanski premier Silvio Berlusconi je na svoj 74. rojstni dan uspešno prestal glasovanje o zaupnici njegovi vladi.
Oglej si celoten članek

Za novi program vlade je glasovalo 342 poslancev, 245 jih je bilo proti, trije so se glasovanja vzdržali.

Berlusconi je v svojem govoru pred glasovanjem pozval k enotnosti, da bi se izognili politični krizi v državi. Kot je dejal, je "pomembno ponovno povezati niti nacionalne kohezije in končati politiko, ki temelji na osebnih napadih".

Opazovalci menijo, da je s tem namignil na spore v koaliciji in na osebni spor z nekdanjim zaveznikom Gianfrancom Finijem.

Mandat sedanje vlade je nastopil maja leta 2008, poleg Berlusconijeve in Finijeve stranke pa je v njen še tretji partner, ksenofobična Liga za sever pod vodstvom Umberta Bosija.

Jutri ga čaka še glasovanje o zaupnici v senatu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.