Berlusconi dve leti ne bo smel opravljati javne službe

Foto: EPA
Foto: EPA
Milansko prizivno sodišče je danes nekdanjemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju dosodilo dvoletno prepoved opravljanja javne službe.
Oglej si celoten članek

S tem je pritrdilo zahtevi tožilstva. Na odločitev sodišča se lahko politik še pritoži, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Berlusconi je bil avgusta zaradi davčne utaje v primeru Mediaset pravnomočno obsojen na štiriletno zaporno kazen. Na podlagi določil o delni amnestiji za takšne primere in zaradi njegove starosti mu je bila kazen avtomatično skrajšana na 12 mesecev, milijarder pa je uradno že zaprosil, da bi jo odslužil z družbeno koristnimi deli.

Glede petletne prepovedi opravljanja javne službe pa je kasacijsko sodišče zadevo ponovno vrnilo v sojenje in o tem je danes začelo presojati milansko prizivno sodišče.

Berlusconijeva stranka Ljudstvo svobode je ključna koalicijska partnerica v vladi italijanskega premiera Enrica Lette.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.