Berlusconi zaradi filma umaknil pomoč

Foto: Žurnal24 Berlusconi zanika vse obtožbe. (Foto: Reuters)
Italijanski premier Silvio Berlusconi je zaprl državno pipico pomoči od potresa razrušeni L'Aquilli. Razlog: film o mafiji.
Oglej si celoten članek

"Država v L'Aquilli ne dela ničesar več, denarja je zmanjkalo, vse je obstalo," je novinarjem potožil župan mesta Massimo Cialente, piše Jutarnji list. Razlog za to je v filmu Draquilla, ki se je uspešno predvajal tudi v Cannesu, govori pa o povezavi gospodarstva in organiziranega kriminala, ko se potres izkoristi kot priložnost za krajo in bogatenje. Cialente je v filmu predstavil tudi svoje stališče.

To pa ga je očitno postavilo v nemilost pri Berlusconiju, ki je očitno užaljen, da se mu niso priznale zasluge za to, da je postavil streho nad glavo nesrečnim prebivalcem L'Aquille ter da se je z državno pomočjo omastila vplivna klika. "Nobene klike ni, samo blatijo civilno zaščito, v 390 ugovorih pa ni bilo ničesar nezakonitega," se je pred dnevi hudoval premier.

Zaradi teh 390 pogodb je preiskavo sprožil tudi italijanski protimafijski oddelek. Vanjo je vključenih 11 mafijskih podjetji, ki so vpletena v nekatere izmed teh pogodb za obnovo L'Aquille, preiskujejo tudi Denisa Verdinija, koordinatorja Berlusconijeve vladajoče stranke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.