Berlusconijevi ministri odhajajo iz vlade

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pet ministrov Ljudstva svobode nekdanjega premiera Siliva Berlusconija je danes napovedalo odstope s položajev v vladi premiera Enrica Lette.
Oglej si celoten članek

To je sporočil notranji minister in podpredsednik vlade iz vrst stranke Angelino Alfano. Ultimat, ki ga je danes z napovedjo glasovanja o zaupnici napovedal Letta, so označili za "nesprejemljivega".

Sporočilo Alfana v Lettini Demokratski stranki po besedah njenega predsednika Giuglielma Epifanija vidijo kot zadnjo fazo pred padcem vlade.

Letta je danes za naslednji teden - predvidoma v torek - v parlamentu napovedal glasovanje o zaupnici svoji vladi. S tem naj bi želel končati politično krizo, ki je vladno koalicijo pripeljala na rob razpada.

Odločitev je sprejel v luči novih groženj poslancev Ljudstva svobode, da bodo odstopili, če bo moral Berlusconi zaradi pravnomočne obsodbe zapustiti senat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:20 28. September 2013.

    Jah, vemo, kako je Italijanom. Tudi mi imamo enega gologlavega bolnika, ki ima za talca državo, ki jo spotakne, kadar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.