Bežijo pred Sinabungom

Foto: Reuters Sinabung Foto: Reuters Sinabung Foto: Reuters Sinabung Foto: Reuters Sinabung
Več kot 25.000 Indonezijcev je zapustilo svoje domove, potem ko je vulkan Sinabung na otoku Sumatra v soboto večkrat bruhal pepel in kamne.
Oglej si celoten članek

Vulkan Sinabung, za katerega je Indonezija že konec lanskega novembra izdala najvišji, rdeči alarm, sicer že dva tedna bruha lavo.

"Doslej smo evakuirali 25.516 ljudi. V radiju pet kilometrov od kraterja tako sedaj ni nikogar. Pozivamo tiste, ki živijo v oddaljenosti do sedem kilometrov jugovzhodno od kraterja, da prav tako odidejo," je dejal predstavnik pristojnih oblasti. Izbruhi vulkana doslej še niso terjali žrtev.

V Indoneziji, ki je del tako imenovanega tihomorskega ognjenega obroča, je skoraj 130 aktivnih vulkanov. Vulkan Sinabung na zahodu države je miroval kar 400 let, nato pa je avgusta 2010 izbruhnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.