Bičani zaradi mašnega vina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Štiri moške sodišče v Iranu obsodilo na 80 udarcev z bičem zaradi pitja alkohola med mašo. Krivi tudi posedovanja satelitske antene.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Iranu je obsodilo štiri kristjane na 80 udarcev z bičem zaradi pitja mašnega vina, poroča The Independent. Behzad Taalipasand, Mehdi Reza Omidi, Mehdi Dadkakh in Amir Hatemi so bili aretirani pred lanskim božičem in obsojeni letošnjega oktobra.

Kljub obljubi predsednika Hasana Rohanija o zmernosti je takšno preganjanje običajno, piše Ahmed Shaheed, posebni poročevalec Združenih narodov za človekove pravice v Iranu. "Julija 2013 je bilo v priporu vsaj 20 kristjanov. Od leta 2013 je bilo aretiranih več kot 300 kristjanov, na desetine jih je bilo obsojenih zaradi ogrožanja nacionalne varnosti, povezanega s cerkvenimi dejavnostmi, kot so organiziranje molitvenih skupin, spreobrnjenja in obiskovanja krščanskih seminarjev v tujini," piše Shaheed.

"Zahod ni mednarodni standard"

Iranska vlada je poročilo kritizirala: "Doktor Shaheed se ni dovolj posvečal iranskemu pravnemu sistemu in islamski kulturi ter meni, da je vse, kar vidi na Zahodu, mednarodni standard za ves svet."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.