BiH: Preverjanje cepilnega statusa pred vpisom v šolo, vrtec ter tudi pred zaposlitvijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vlada BiH uvaja striog nadzor nad cepljenji otrok.
Oglej si celoten članek

Vlada Federacije Bosne in Hercegovine je sprejela uredbo po kateri bodo vse podatke o izvajanju obveznega cepljenja vnašali v zdravstvene kartone cepljenih oseb, ki jih bo potrebno obvezno preverjati pred vpisom v vse šole, od osnovnih do visokih, pred sprejemom v dijaške in študentske domove ter druge skupne nastanitve.

Cepilski status bodo preverjali tudi ob sprejemu na bolnišnično zdravljenje ter ob vsakem zdravniškem pregledu novorojenčkov, predšolskih in šolskih otrok. Prav tako bodo cepilski status preverjati delodajalci ob novi zaposlitvi.

Zdravniki so v primerih, ko otroci niso cepljeni ali so cepljeni nepopolno, na to opozoriti starše ali skrbnike in jih pozvati na cepljenje.

V primeru, ko starši ali skrbniki cepljnje zavrnejo, zdravnik izda potrdilo o nepopolnem cepljenju in o tem obvesti zdravstvenega inšpektorja.

Preberite tudi: Se nalezljive bolezni res vračajo?

.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 17:45 21. Marec 2017.

    Če je po tvoje pravilno, da človek nima pravice odločat o svojem telesu, potem se lahko že kar zglasiš na …

  • 17:39 21. Marec 2017.

    A res... znanstvene študije, so zate smetenje s "članki".... dej ne bluzi. Članek kot je tale je smetenje, ker sploh …

  • 17:32 21. Marec 2017.

    Koga zmerjam? S čim ajde? S tem, da povem dejstva in raziskave? S tem da povem svoje izkušnje zmerjam zagovornike? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.