Bin Laden: Američani naj osvobodijo Belo hišo

Foto: Žurnal24 Pred dvema dnevoma se je pojavila informacija, da je bin Laden v Pakistanu, a Ga
Nekaj dni po osmi obletnici največjega terorističnega napada na ZDA se je pojavil posnetek Osame bin Ladna, ki Američane poziva, naj poskušajo namesto Iraka raje osvoboditi Belo hišo.
Oglej si celoten članek

Avdioposnetek Osame bin Ladna z naslovom Sporočilo ameriškemu narodu se je pojavil na neki islamski strani in je dolg 11 minut, tujim agencijam pa za zdaj še ni uspelo ugotoviti, ali je na posnetku res njegov glas.

"Prišel je čas, da se osvobodite strahu ter ideološkega terorizma neokonservatistov in izraelskega lobija. Razlog naših nesporazumov z vami je vaša podpora Izraelu, ki okupira naša ozemlja v Palestini," pravi bin Laden, so zapisali na spletnem portalu Index.hr.

Brez sprememb
Prihod Baracka Obame ni napravil nikakršne spremembe v ameriški zunanji politiki glede na administracijo njegovega predhodnika Georgea Busha, poleg tega pa je ta celo obdržala nekatere Busheve sodelavce, kot je obrambni minister Robert Gates, je povedal vodja Al Kaide.

"Če mislite, da je položaj dober, potem vedite, da je Bela hiša okupirana s strani interesnih skupin. Namesto da se borite za osvoboditev Iraka, kot je trdil Bush, bi se morali boriti za osvoboditev Bele hiše," je še dodal najbolj iskani terorist na svetu.

Obama je oslabljen
V svojem novem sporočilu bin Laden govori tudi o ameriškem angažmaju v Afganistanu. "Če boste ustavili vojno, je to dobro. V nasprotnem ne bomo imeli druge možnosti, kot da nadaljujemo boj z vami na vseh frontah. Če pa izberete varnost in konec spopadov, kot vam predlagajo ankete javnega mnenja, bomo pripravljeni odgovoriti na to potezo."

"V Beli hiši ste zamenjali samo obraze. Obama je oslabljen človek, ki ne bo mogel ustaviti vojne," je svoj govor zaključil bin Laden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.