Bin Laden se je boril v Bosni

Foto: Žurnal24 binladen_reu_main225
Osama bin Laden naj bi bil v 90. letih v Avstriji in se boril v vojni v Bosni in Hercegovini.
Oglej si celoten članek

Osama bin Laden naj bi v Avstrijo vstopil s potnim listom Bosne in Hercegovine, ki mu ga je izdalo veleposlaništvo BiH na Dunaju, poroča avstrijski dnevnik Österreich. Z bin Ladnom naj bi prišel tudi drugi mož teoriristične organizacije Ajman al Zavahiri.

Obstajali naj bi dokazi, da se je bin Laden boril v vojni v BiH ter da je leta 1993 obiskal Sarajevo.

Bin Laden in Zawahiri sta preko organizacije Third World Humanitarian Relief Agency tedanjemu predsedniku BiH Aliji Izetbegoviću nakazala pol milijarde ameriških dolarjev. S tem denarjem naj bi ustanovili fundamentalistično stražo, ki jo je sestavljalo 5000 članov, ki so jih usposabljali v Sudanu. Delovanje straže naj bi bilo usklajeno z ZDA, ki naj bi vedele tako za denar kot ostale bin Ladnove aktivnosti, še poroča Österreich.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.