Bin Ladnova oporoka

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Osama bin Laden v domnevni oporoki, ki naj bi nastala leta 2001, zahteva, naj se njegove žene po njegovi smrti ne poročijo več, njegovi otroci pa da se nikoli ne pridružijo Al Kaidi.
Oglej si celoten članek

V oporoki Osame bin Ladna, ki naj bi po poročanju tujih medijev nastala 14. decembra 2001, po terorističnih napadih 11. septembra, naj bi bila zahteva, da se njegove žene po njegovi smrti ne bi več poročile, želel pa si je tudi, da se njegovi otroci ne bi pridružili Al Kaidi.

Oporoka na štirih straneh, označena z "zasebno in zaupno", je napisana na računalniku in podpisana z "vaš brat Abu Abdulah Muhamad Osama bin Laden", v oporoki pa naj bin Laden tudi predvidel, da ga bodo ubili po izdaji.

Premalo časa z otroki
V domnevni oporoki bin Laden tudi obžaluje, da je zaradi "predanosti sveti vojni" oziroma džihadu zanemarjal svoje otroke oziroma si zanje vzel premalo časa.

Bin Laden je med drugim v oporoki navedel napad na ameriška dvojčka WTC 11. septembra 2001, bombardiranje ameriških marincev v Libanonu leta 1983, uboj 19 ameriških marincev v Somaliji leta 1993, odgovoren pa je tudi za bombni napad na ameriško veleposlaništvo v Nairobiju leta 1998.

Oporoko je razkril nek kuvajtski časnik, kjer sicer ne pojasnjujejo, kako so do nje prišli, niti ne razkrivajo, ali je verodostojna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.