Blair za Murdochovim hrbtom z njegovo ženo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dolgoletna zaveznika in osebna prijatelja Rupert Murdoch in Tony Blair sta se na smrt skregala. Blair naj bi namreč za Murdochovim hrbtom imel razmerje z njegovo ženo, a Blair to zanika.
Oglej si celoten članek

82-letni medijski mogul Rupert Murdoch se je od svoje 44-letne žene Wendi Deng nenadoma ločil letošnjega junija. Razlog za to takrat ni prišel v javnost, le ščebet BBC-jevega novinarja je dal misliti, da je v ozadju nekaj velikega. Robert Peston je namreč takrat na Twitterju zapisal: "Povedano mi je bilo, da so razlogi za Murdochovo ločitev naravnost osupljivi."

Sedaj je ena od ključnih oseb razkrinkana, saj Murdoch ne skriva, da svojega nekdanjega prijatelja in britanskega laburističnega premierja Tonyja Blaira noče več nikoli videti.

Po pisanju Mail on Sunday, ki ga danes povzemajo praktično vsi britanski mediji, naj bi imel 60-letni Blair z Wendi razmerje. Tako naj bi lanskega oktobra in letos aprila Blair večkrat prenočil v Murdochovi 15-milijonov evrov vredni rezidenci v Kaliforniji in v njegovih razkošnih stanovanjih v Los Angelesu, Londonu in New Yorku. Ne da bi bil Murdoch doma. In seveda ne da bi Murdoch za to takrat vedel. Kaj sta Blair in Dengova počela, ostaja neizrečeno.

Bil je celo boter Murdochove hčerke

Blair in Murdoch sta bila dolga leta prijatelja, Murdoch mu je kot lastnik vplivnih britanskih časnikov The Sun in The Times tudi prek uredniških člankov odkrito pomagal, kar naj bi bil eden ključnih razlogov za tri mandate trajajoč Blairov premierski položaj. Blair pa je postal celo boter Murdochove hčerke leta 2010, ko so jo krstili v reki Jordan. 

Foto: Reuters Rupert Murdoch in Wendi Deng Viri blizu Murdocha so za Daily Mail prišepnili, da se je Murdoch za konec zakona in prijateljstva gotovo odločil iz utemeljenih razlogov. Na drugi strani pa so viri blizu Blaira dejali, da Murdoch o Blairu in Wendy širi "neumne" zgodbice, ki so neresnične in blebetanje "žalostnega starca'". Na Blairove prošnje za pogovor Murdoch menda ne odgovarja.

Tretji vir, ki je bil blizu Murdochu in Wendi, pa je dejal, da je bil njun zakon že dolgo načet, Wendine povezave z Blairom pa gotovo niso pripomogle k njegovi rešitvi. Par naj bi dlje časa živel ločeno, pri čemer je ona skrbela za njuni hčerki, Rupert pa se je predajal poslu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:20 24. November 2013.

    Jah mediji pišejo tisto o čemer ljudje hočejo slišati. In res žalostno da so ljudje toliko trapasti, da jih zanima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.