Blizu cepiva, ki zmanjšuje učinke heroina

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Mehiški znanstveniki so na miših testirali cepivo, ki zmanjšuje učinke zadovoljstva, ki jih zasvojencem povzroča heroin. Prvi rezultati testiranj spodbudni.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki mehiškega Nacionalnega inštituta za psihiatrijo so na podlagi testov na miših ugotovili, da so te postale odporne na učinke heroina. Ko bodo lahko cepivo uporabljali pri odvisnikih, bi ti po jemanju heroina občutili manj zadovoljstva in sčasoma bi se lahko pozdravili od zasvojenosti z omenjeno drogo.

"Cepili bi samo najtežje odvisnike, pri katerih druga zdravljenja niso bila uspešna," je dejala direktorica inštituta Maria Elena Medina. Znastveniki se trudijo takšno cepivo izdelati že več let, a še nikomur ga ni uspelo lansirati na tržišče, poroča Huffington Post.

Po nekaterih ocenah je v Mehiki 450 tisoč odvisnikov od drog, največ na območju državne meje z ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.