BMW Slovenca je šel 114 kilometrov na uro preveč, kot dovolijo Hrvati

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Slovenec kaznovan, ker je pri Gospiću na Hrvaškem vozil 114 kilometrov na uro prehitro.
Oglej si celoten članek

38-letni Slovenec, ki naj bi v soboto z osebnim vozilom BMW na hrvaški avtocesti pri Gospiću, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro, drvel s hitrostjo 244 kilometrov na uro, je moral zato plačati 392 evrov kazni. Mesec dni tudi ne sme voziti na Hrvaškem.

Prvič je grešil

Hrvaški policisti so ga ustavili na avtocesti med Zagrebom in Splitom, ko je v smeri hrvaške prestolnice peljal kar 114 kilometrov na uro hitreje, kot je dovoljeno.

Na Hrvaškem je kazen za prekoračitev hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro med 392 in 653 evrov. Policisti so pojasnili, da je Slovenec plačal najnižjo možno kazen, ker je to njegov prvi tovrstni prekršek na Hrvaškem.

Na hrvaških avtocestah pogosto ustavljajo neodgovorno hitre voznike. Med njimi je bilo v preteklih letih tudi nekaj Slovencev, ki so peljali tudi več kot 200 kilometrov na uro.

Doslej naj bi nahitreje vozil Splitčan, ki so ga novembra 2009 zalotili v bližini Splita med vožnjio s hitrostjo 277 kilometrov na uro, prav tako na avtocesti med Zagrebom in Splitom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:08 23. Februar 2015.

    Preizkusil je pač avtomobil, kako hitro gre. Pred leti so tudi pri nas ujeli na radar prehitrega voznika znanega športnika, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.