Bo Severna Koreja spet testirala?

Foto: Reuters Vojaški psi Foto: Žurnal24 Vojaški psi
Južnokorejski uradniki prepričani, da se Severna Koreja pripravlja na nov jedrski poskus.
Oglej si celoten članek

Iz Južne Koreja poročajo, da so pri severni sosedi zaznali enake aktivnosti kot 12. februarja, ko so izvedli zadnji jedrski poskus. Po podatkih obrambnega ministrstva je možno, da bi Pjongjang hkrati izstrelil balistično raketo in izvedel poskus.

Že dobra dva meseca praktično ne mine dan, da ne bi prišlo do nove zaostritve odnosov oziroma grozečih slik ali besed z ene ali druge strani.

Kako bo odgovoril svet?

Po tretjem jedrskem poskusu 12. februarja so Združeni narodni zaostrili sankcije proti Severni Koreji.  Kmalu nato je rdeči telefon med severno in južno sosedo obmolknil, pred dnevi so iz Severne Koreje sporočili, da ne morejo več zagotavljati varnosti tujih ambasad. Režim Kim Džong Una zastrašuje s podobami pripravljenosti svoje vojske in besedami, da so pripravljeni na izvedbo jedrskega napada. Celo dolgoletni kubanski vodja Fidel Castro je Kima pozval, naj se umiri

Medtem ko ima vodja denar za igre z orožjem, pa njegovo ljudstvo trpi veliko pomanjkanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:50 8. April 2013.

    Plus sem kliknil po pomoti. Hotel sem minus, ampak je ta zurnal stran narejena tako amatersko, da zmeraj ko se …

  • 08:04 8. April 2013.

    kaj še čakajo napast z vso silo ze korejske bedake

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.