Bodite veseli, da nimate tako krutega šefa!

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Ker so bili menda preleni, je šef svoje delavce kaznoval na ogaben način.
Oglej si celoten članek

Na spletnem medmrežju se je razširil posnetek iz Kitajske, ki priča o kruti in menda nič kaj redki praksi nekaterih delodajalcev. 

Video, posnet 4. avgusta, prikazuje postroj delavcev nekega podjetja za prodajo železnine in gradbenega materiala iz province Guidžou. Na videu je po poročanju spletne strani Bejing News vidno, kako eden od moških deli delavcem žive jegulje in jim ob tem v kitajščini naroča: "Ugriznite, dokler ne poči!"

Prav tako so morali delavci popiti mešanico, v kateri naj bi bila kokošja kri, ob tem pa video prikazuje gnus in grimase, ki so jih ob tem počeli. 

Šef prodajnega centra je za omenjeno stran potrdil, da je dogodek resničen in da je na ta način discipliniral po njegovem mnenju premalo motivirane zaposlene. Trdi pa, da so se delavci za "motivacijsko uro" javili prostovoljno, čemur številni lokalni komentatorji ne verjamejo.

Kitajski zakon prepoveduje delodajalcu poniževanje delavcev in skupinske kazni, vendar pa naj bi bile prakse, kot do pitje vode iz straniščne školjke, hranjenje s hrošči in celo bičanje precej pogoste.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.