Bodo usmrtili še eno žirafo?

Foto: EPA
Foto: EPA
V danskem živalskem vrtu načrtujejo usmrtitev še ene povsem zdrave žirafe.
Oglej si celoten članek

Potem ko je novica iz živalskega vrta v benhavnu, da so usmrtili mlado žirafo, ker so želeli preprečiti njeno parjenje z bližnjimi sorodniki, zelo odmevala, zdaj iz Danske prihaja še ena vest s podobno vsebino.

V živalskem vrtu Jyllands nameravajo usmrtiti sedemletnega samca, ki mu je – prav tako kot v nedeljo usmrčenemu samcu – ime Marius. 

Usmrtiti ga nameravajo, če bodo dobili samico za drugega samca v živalskem vrtu. "Ne moremo imeti dveh samcev in ene samice; prišlo bi do pretepov. Če se bo koordinator programa za vzrejo odločil, da bi moral biti usmrčen, ga bomo usmrtili," je dejala oskrbnica v živalskem vrtu Janni Lojtved Poulsen.

Poskušali mu bodo sicer najti dom, vendar je za to zelo malo možnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.