Bogataša izkoriščala socialo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kar 135 tisoč ameriških dolarjev si je pridobil, ne pa prislužil par, ki je živel v preko milijon dolarjev vredni hiši. Država jima je pomagala z denarnimi sredstvi, tudi za družine v stiski. Zdaj bosta vračala z obrestmi.
Oglej si celoten članek

Po poročanju mreže CBS News je proti paru v Seattlu država že vložila obtožnico, v kateri mu očita, da je z goljufijami in prikrivanjem pridobil preko 135 tisoč ameriških dolarjev. Kiropraktik David Silverstein in njegova žena Lyudmila Shimonova sta namreč od leta 2003 izkazovala lažne podatke o svojih prihodkih, premoženju in bivališču, zato bosta morala zdaj za vsako lažno navedbo plačati po 11 tisoč dolarjev.

V tem času je sicer par živel v razkošnem bivališču, vrednem 1,2 milijona dolarjev, skupaj pa sta si privoščila tudi potovanja v Moskvo, Pariz, Izrael, Turčijo in Mehiko. Sredstva sta med drugim "črpala" iz sklada za denarno pomoč pri stroških bivanja, saj je Lyudmila trdila, da živi sama z dvema otrokoma. Njen partner je obenem navajal, da živi v svoji pisarni, s tem pa je bil tudi on upravičen do pomoči.

Omenjena gospa je prejemala sredstva tudi iz programa za družine v stiski ter s strani socialnega skrbstva, saj naj ne bi bila sposobna za delo – tudi pri tem se je izkazovala z lažnimi navedbami.

Med preiskavo so med drugim ugotovili, da je pred njunim dejanskim domom parkiran partnerjev črni jaguar. Koliko od vsega pridobljenega jima bo po procesu na sodišču še ostalo, ne vedo niti tožilci, zdi pa se, da jima ne bodo pomagali niti številni bančni računi, na katerih sta imela "prihranjenih" še več deset tisoč dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:02 9. December 2011.

    Sam Rus , Polak in Balkanc pridejo v USA , pa jim takoj sistem zjebejo!

  • 17:09 8. December 2011.

    Takih družin je tudi v sloveniji dosti. Sicer ne ravno tako bogatih, ampak dobijo pa vseeno neupravičeno socialne podpore na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.