Bolezni podleglo 300 ljudi

Foto: Žurnal24 V Dominikanski republiki upajo, da bodo izbruh kolere lahko zajezili. (Foto: Reu
Na Haitiju naj bi že okoli 300 ljudi umrlo zaradi kolere. Čeprav se je število obolelih umirilo, je še vedno več sto okuženih.
Oglej si celoten članek

Združeni narodi in humanitarne organizacije krepijo prevetivne ukrepe v Port-au-Princeu in okolici ter obveščajo javnost o higienskih ukrepih. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi se kolera utegnila "utrditi" na Haitiju in v naslednjih mesecih še razširiti.

Samo v torek je za posledicami kolere umrlo 25 ljudi, kar je po poročanju BBC-ja skupno število smrtnih žrtev zvišalo na 284. Zdravniki se ob tem bojijo, da se bosta bolezni pridružili še malarija in tuberkuloza.

"Normalno je, da moramo pričakovati ustalitev kolere na Haitiju v naslednjih mesecih," je dejal zdravnik Michel Thieren iz Ameriške zdravstvene organizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.