Bolgarija žaluje za žrtvami brodoloma

Foto: Žurnal24 V sobotnem brodolomu je umrlo 15 ljudi.
V Bolgariji se je začelo tridnevno žalovanje za žrtvami brodoloma ladje Ilinden. V javnosti so se medtem že pojavili prvi posnetki tragične nesreče.
Oglej si celoten članek

V Bolgariji se je danes začelo tridnevno žalovanje za žrtvami brodoloma ladje Ilinden na Ohridskem jezeru. Bolgarske oblasti so že pred tem sprožile preiskavo o delu dveh turističnih agencij, ki sta organizirali sobotni izlet. Prvi izsledki so pokazali, da nobena od agencij ni imela licence za organizacijo potovanj.

Hrvaški in bolgarski preiskovalci, ki so po nesreči priskočili na pomoč makedonskim, še vedno iščejo vzroke, zakaj se je ladja potopila. Včeraj so tako zahtevali še eno podvodno fotografiranje, saj so bili prejšnji posnetki nepravilni in zakriti.

Prav tako so včeraj aretirali 23-letnega kapitana ladje in mu odredili 30-dnevni pripor, saj je bilo na ladji 12 ljudi več, kot je bilo dovoljeno.

Kot smo že poročali, je v sobotni nesreči, v kateri se je ladja Ilinden na poti proti samostanu sv. Nauma ob albansko-makedonski meji nenadoma nagnila na desno stran, se prepolovila in v slabi minuti potonila, umrlo 15 ljudi, 42 pa so jih rešili. Zaradi nesreče je odstop ponudil makedonski minister za promet Mile Janakieski, vendar je premier Nikola Gruevski odstop zavrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.