Bolgarska mejna straža ustrelila begunca iz Afganistana

Foto: EPA
Foto: EPA
Skupina 50 beguncev, ki so mejo prestopili ilegalno, naj bi se upirala aretaciji, zato naj bi en od stražarjev izstrelil opozorilne strele.
Oglej si celoten članek

Na bolgarski meji v bližini kraja Sredets je mejna straža ustrelila begunca iz Afganistana, ki je skušal stopiti v državo iz Turčije. Begunec je na poti v bolnišnico umrl, je potrdil tiskovni predstavnik notranjega ministrstva.

Opozorilni streli

Kot poroča bolgarski javni radio BNR, je skupina 50 migrantov iz Afganistana na bolgarskem ozemlju naletela na patruljo. "Upirali so se aretaciji. En od stražarjev je izstrelil opozorilne strele, enega od migrantov, kot navaja stražar, je ranil metek, ki se je odbil," je povedal predstavnik notranjega ministrstva. Preiskava o dogodku še poteka.  Foto: EPA bolgarska meja

Zastražena meja

Gre za prvi resni incident na bolgarski meji od začetka begunske krize. Bolgarija, ki ni članica schengenskega območja, je na 30 kilometrih 260 kilometrske meje s Turčijo postavila žico, preostali del meje pa čuva 2000 stražarjev, policistov in vojakov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 13:03 17. Oktober 2015.

    novi Hitler je ISIS

  • 12:59 17. Oktober 2015.

    Edina država ki je zadevo vzela resno in da vedeti vsem kaj se sme in kaj ne ...

  • 12:20 17. Oktober 2015.

    Upam, da bo na Švedskem močno pritisnila zima!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.