Bomba in grozilno pismo

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv zurnal24)
Na hrvaškem veleposlaništvu v Berlinu odkrili paket bombo in grozilno pismo. V sredo naj bi Berlin obiskal hrvaški predsednik Ivo Josipović.
Oglej si celoten članek

Pred hrvaškim veleposlaništvom v Berlinu so odkrili sumljiv paket, v katerem sta se skrivala ročna bomba in grozilno pismo, je poročal nemški Bild.

Zaposleni so zavarovali območje in o pošiljki takoj obvestili nemško notranje ministrstvo. Strokovnjaki so pred veleposlaništvom ugotovili, da gre za ročno bombo M75 z vžigalnikom in varovalom. Paket so odstranili, bombo pa uničili.

Policija okoliščine še preverja, iz službe za odnose z javnostmi na hrvaškem ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije pa so medije obvestili, da so sumljiv paket odkrili pri obveznem pregledu pošiljk in da ga je na veleposlaništvo prinesel kurir dostavnega podjetja. Tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Mario Dragun je za Dnevnik.hr potrdil, da so v pošiljki poleg bombe našli tudi grozilno pismo.

Grožnje namenjene Josipoviću
Hrvaški mediji še poročajo, da so grožnje namenjene hrvaškemu predsedniku Ivu Josipoviću zaradi prijateljevanja s srbskim kolegom Borisom Tadićem. Josipović naj bi se sicer v sredo v Berlinu sestal
z nemško kanclerko Angelo Merkel, predsednikom Christianom Wulffom, po poročanju ORF pa tudi z direktorjem Bundestaga Norbertom Iammertom.

Stopnja varnosti je sicer na hrvaškem veleposlaništvu visoka od 23. decembra lani, po številnih grožnjah z bombnimi napadi na veleposlaništva v Rimu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.