Bomba pred zgodovinskim srečanjem

Foto: Žurnal24 Grčija, bomba, forenziki, Atene Foto: Žurnal24 Grčija, bomba, forenziki, Atene Foto: Žurnal24 Grčija, bomba, forenziki, Atene Foto: Žurnal24 Grčija, bomba, forenziki, Atene Foto: Žurnal24 Grčija, bomba, forenziki, Atene
Bomba, ki je sinoči eksplodirala pred zaporom v Atenah, je ranila dva človeka in povzročila veliko gmotno škodo. V senci grške krize pa bo potekalo zgodovinsko srečanje grške in turške vlade.
Oglej si celoten članek

Po podatkih atenske policije je bomba eksplodirala v košu za smeti blizu vzhoda v zapor Korydallos, kjer so zaprti člani skrajne marksistične uporniške skupine 17. november.

Dvomi, da bo Grčiji uspelo

Prvi mož nemške banke Deutsche Bank Josef Ackerman je dejal, da dvomi, da bo Grčiji uspelo sami poplačati dolgove. Eno milijardo evrov veliki reševalni paket EU bo po njegovem mnenju pomagal pri stabilizaciji Italije in Španije, medtem ko je Portugalska še vedno v nevarnosti.

V eksploziji, ki je bila tako močna, da se jo je slišalo v več kilometrov oddaljenih krajih, sta bila ranjena moški in ženska.

Nastala pa je tudi velika gmotna škoda, saj je bilo delno uničenih 55 trgovin in domov v okolici zapora.

Po predvidevanju policije za napadom stojijo člani omenjene uporniške skupine.

Zgodovinsko srečanje
V senci zadnjega napada in grške dolžniške krize pa bo v Atenah danes potekalo zgodovinsko srečanje grške in turške vlade.

Glavni turški pogajalec z EU Egemen Bagis je tako v luči srečanja že vnaprej predlagal obojestranska krčenja sredstev, ki jih državi namenita za vojsko.

Srečanje bo sicer po napovedih turškega premierja Recepa Tayyipa Erdogana "revolucionaren" dogodek v odnosih med državama, ki sta bili zaradi medsebojnih nesoglasij še leta 1996 na robu vojne.

Strani sta po letu 1999 sicer dosegli občuten napredek v medsebojnih odnosih. Ti so bili skrhani predvsem zaradi sporov glede ozemeljskih pravic v Egejskem morju in zaradi ciprskega vprašanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.