Bomba v Baskiji ubila človeka

Foto: Žurnal24 Napad pripisujejo baskovski separatistični organizaciji.
V španskem Legutianu je davi eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je en človek umrl, štirje so bili ranjeni.
Oglej si celoten članek

Avtomobil bomba, ki je bil parkiran tik ob prostorih lokalne policije, je brez predhodnega opozorila eksplodiral ob 3. uri zjutraj, odgovornost za napad pa mediji pripisujejo baskovski separatistični organizaciji Eta.

Eksplozija je odjeknila le nekaj metrov stran od policijskih poslopij, zato so 40 ljudi, ki so se v času eksplozije tam nahajali, nemudoma evakuirali. Napadalec je iz Legutiana pobegnil z avtomobilom, ki ga je policija kasneje našla v bližnjem Abadinu.

Zadnja žrtev Etinih napadov je bil mestni svetnik socialistov Isaias Carrasco, ki so ga v Mondragonu ustrelili 7. marca, le dva dni pred španskimi volitvami. Eta si za samostojnost pokrajine Baskije na severu Španije sicer prizadeva že od leta 1960, v tem času pa je zaradi nasilja umrlo več kot 825 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.