Bomba v otroški begunski center

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Oblasti incident še preiskujejo.
Oglej si celoten članek

Madridska policijaje danes deaktivirala granato, ki jo je neznanec včeraj vrgel preko zidu na območje begunskega centra za otroke. Granato v centru v središču Madrida so našli že včeraj.

Policija je po deaktivaciji sporočila, da je šlo za granato, ki sicer vsebuje majhno količino eksploziva in kakršne sicer uporabljajo pri vajah, poroča BBC.

Po najdbi eksplozivnega telesa so sprva evakuirali center, nato pa je specialna enota policije izvedla deaktivacijo. Poškodovanih ni. V centru je sicer nastanjenih več deset mladoletnih beguncev.

Španske oblasti dogodek še preiskujejo.

"Posledice sovražnega govora"

Organizacije za človekove pravice so najostreje obsodile napad, številne menijo, da je povezan s protimigrantsko retoriko.

Center je bil že poprej tarča različnih napadov, nazadnje oktobra letos, ko je trideset mladeničev skušalo na silo vdreti v prostore centra.

Pred nedavnimi volitvami v Španiji so skrajno desni politiki kritizirali center, mlade begunce pa povezovali s porastom kriminala v državi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:26 5. December 2019.

    Dejstvo, da jih tudi v Madridu(Španiji) ne želijo-marajo..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.