Bombe v Atenah

Foto: Žurnal24 Policisti so bežali le nekaj sekund preden so strokovnjaki izvedli nadzorovano e Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na švicarski in ruski ambasadi v Atenah sta eksplodirali dve bombi, policija pa je našla še dva nevarna paketa: na bolgarski ambasadi in pred grškim parlamentom.
Oglej si celoten članek
Več fotografij si lahko pogledate v GALERIJI.

Pošiljka, ki so jo našli pred grškim parlamentom, je bila naslovljena na čilsko veleposlaništvo. Poškodovanih ni bilo, grške oblasti pa napade povezujejo z levičarsko gverilo, ki podobne napade izvaja od leta 2008, ko je bil v najhujših izgredih v državi ubit 15-letni Alexandros. "Očitno je, da gre za nadaljevanje serije včerajšnjih napadov, za katerimi stoji grška gverila, vendar zadevo še preučujemo," je za Reuters danes povedal tiskovni predstavnik policije Thanassis Kokkalakis. Napadi naj tako ne bi bili povezani s sumljivimi pošiljki Al Kaide, odkritih na letalih, namenjenih v ZDA.

Dvajsetletnika nad Sarkozyja
V ponedeljek je v prostorih zasebnega dostavljalskega podjetja v grški prestolnici Atene eksplodiral paket-bomba, ki je bil naslovljen na mehiško veleposlaništvo. V eksploziji je bila lažje ranjena ena od zaposlenih.

Strokovnjaki za deaktivacijo bomb so kmalu zatem zaprli območje okrog drugega dostavljalskega podjetja v Atenah, da bi preiskali še en sumljiv paket in pri tem na kraju dogodka aretirali dva moška. Nekateri mediji poročajo, da naj bi šlo za dva mlada fanta, stara 22 in 24 let, vendar podrobnosti o njiju niso znane, prav tako naj proti njima še ne bi bila podana kazenska ovadba.

Grška policija je kasneje sporočila, da sta osumljenca imela pri sebi dva paketa, od katerih je bil eden naslovljen na francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Skupno naj bi policija odkrila štiri pakete-bombe, od tega so bili trije naslovljeni na mehiško, belgijsko in nizozemsko veleposlaništvo v Atenah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.