Boris Johnson potrdil, da je okužen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanski premier je v samoizolaciji, a dodaja, da ima vajeti vlade še naprej trdno v rokah. Okužen je tudi minister za zdravje Matt Hancock.
Oglej si celoten članek

Britanski premier Boris Johnson je potrdil, da je okužen z novim koronavirusom. "V zadnjih 24 urah so se pojavili blagi simptomi in test je potrdil, da sem okužen s koronavirusom. Sem v samoizolaciji, a bom še naprej vodil vlado v boju z virusom prek videokonferenc. Skupaj bomo to premagali," je prek Twitterja sporočil britanski premier. V primeru, da svojega dela ne bi mogel opravljati, bi posle prevzel zunanji minister Dominic Raab. 

Kmalu za tem, ko so sporočili novico o britanskem premierju, so sporočili, da je pozitiven tudi minister za zdravje Matt Hancock. Hancock je v samoizolaciji in naj bi imel le blage simptome. 

Britanska vlada je v zadnjih dneh poostrila ukrepe v boju proti koronavirusu. Od začetka tedna na otoku velja tritedenska karantena, zaprli so šole in trgovine. Število okuženih narašča. Po podatkih Worldometers je v Združenem kraljestvu okuženih več kot 11.600 ljudi, umrlo je 578 ljudi, medtem ko jih je 135 bolezen že prebolelo. 

V začetku tedna so potrdili, da je okužen tudi princ Charles. 71-letni prestolonaslednik naj bi imel le blage simptome, medtem ko njegova žena Camilla za zdaj ne kaže znakov bolezni. Charles je v samoizolaciji na škotskem posestvu Balmoral. Kraljica Elizabeta II in princ Philip sta se umaknila na grad Windsor, medtem ko je princ William z družino na svojem posestvu Anmer Hall v Norfolku.

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:43 27. Marec 2020.

    Će bi napisal kaj mu želim , mi bi mogoče tud polcija pršla na dom !

  • 16:12 27. Marec 2020.

    zdaj se naj druži,kaj je govoril pred dvema tednoma ljudje družite da vas bo čimveč zbolelo,

  • 14:03 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.