Bosanska begunka v ZDA postala županja

Foto: youtube.com
Foto: youtube.com
Anesa Kajtazović je postala nova županja mesta Waterloo, ki leži v zvezni državi Iowa.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletnica je na volitvah prejela 59 odstotkov glasov in tako premagala dolgoletnega župana Waterlooja Johna Roofa.

Anesa se je z družino v ZDA preselila, ko je bila stara osem let, in sicer leta 1997. Pred tem je družina štiri leta preživela v različnih begunskih kampih v državah Južne Evrope. Anesa je imela v ZDA sprva težave z jezikom, a ji je kljub temu uspelo diplomirati iz javne in poslovne administracije.

Kot so poročali lokalni mediji, 64-letni Roof, ki je pri svoji meščanih zaradi zapravljanja in pogostih potovanj padel v nemilost, proti šarmantni in ambiciozni mladenki iz Bosne in Hercegovine ni imel možnosti. Ker v mestu živi tudi veliko Anesinih sonarodnjakov, je slavje ob njeni zmagi trajalo več dni.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:23 10. Julij 2013.

    ... in Tujci jim Bodo vladali , ...

  • 19:47 9. Julij 2013.

    bravo...tukaj bi pluvali politični veljaki po njej...le kje mi živimo,v deželi brezupja

  • 14:00 9. Julij 2013.

    Bravo Anesa!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.