Bostonskega napadalca povozil brat

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tamerlan Carnajev, ki je skupaj z mlajšim bratom Džoharjem izvedel bombni napad na bostonskem maratonu, je umrl zaradi strelnih ran in poškodb glave, je pokazalo poročilo mrliškega oglednika.
Oglej si celoten članek

Glede na podatke poročila je med begom in obračunom s policijo 26-letnik utrpel več strelnih ran na trupu in okončinah ter poškodb glave.

26-letni Tamerlan je bil 19. aprila, štiri dni po napadu v Bostonu, razglašen za mrtvega. Glede na poročilo mrliškega oglednika so nanj med begom in obračunom s policijo večkrat streljali, prav tako ga je povozil avtomobil, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Utrpel je več strelnih ran na trupu in okončinah ter poškodb glave.

Medtem ko je Tamerlan izgubil življenje, je obračun s policijo huje ranjen preživel njegov sedem let mlajši brat Džohar, ki pa je med begom z avtomobilom povozil na tleh ležečega ranjenega brata. Nekaj ur kasneje so 19-letnika našli in aretirali.

Iščejo pokopališče

Tamerlanovo truplo je sedaj pripravljeno na pogreb, a tega ovirajo protestniki, ki svoje nasprotovanje izražajo pred pogrebnimi zavodi. Trenutno namreč še iščejo pokopališče, kjer bi Tamerlana lahko sploh pokopali. Sedaj je Tamerlanovo truplo že v drugem pogrebnem zavodu zaradi protestov, nihče pa noče izvesti pogreba.

Brata sta 15. aprila izvedla bombni napad na bostonskem maratonu, kjer so bili v eksploziji dveh bomb ubiti trije ljudje, ranjenih pa je bilo več kot 200.

Ameriški preiskovalci domnevajo, da sta napadalca bombi po vsej verjetnosti izdelala na domu Tamerlana v mestu Cambridge blizu Bostona. Poleg tega preiskovalci sumijo, da sta brata načrte za bombo pridobila iz spletnih objav islamskih skrajnežev, čeprav sta določene komponente nato zamenjala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.