Brazilija: rešili 95 zasužnjenih delavcev

Foto: Žurnal24 Zasužnjeni delavci živijo v kolibah. (Foto: Reuters)
Brazilski policisti so iz suženjstva rešili 95 kmetov, ki so morali za svoje „lastnike“ delati v nemogočih razmerah.
Oglej si celoten članek

Leta 2002 je brazilska vlada naredila načrt za iztrebljenje suženjstva v državi. To je razvito zlasti na jugu države, kjer nekateri plantažniki svoje bogastvo gradijo na brezplačni delovni sili.

V tokratni akciji so na sladkorni plantaži na jugovzhodu Brazilije policisti našli 44 delavcev, ki niso imeli dostopa niti do čiste vode, kaj šele, da bi bilo poskrbljeno za varnost pri delu. Na plantaži jagod, prav tako na jugovzhodu države, pa so odkrili 51 delavcev, ki so prav tako živeli v nečloveških razmerah, poroča BBC.

Koliko ljudi živi v suženjskih razmerah v Braziliji ni znano; vlada je leta 2008 rešila 5266 zasužnjenih delavcev, številke pa naj bi bile v resni štiri do petkrat višje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.