Brcnil ga bom iz države

Foto: Žurnal24 Mugabe se že pripravlja na volitve, ki bodo 27. junija.
Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je ameriškemu veleposlaniku v Zimbabveju zagrozil z izgonom iz države, če se ne preneha vmešavati v njihove zadeve.
Oglej si celoten članek
Robert Mugabe, ki se je že začel pripravljati na drugi krog predsedniških volitev, je jasno in glasno sporočil, da se mora veleposlanik James McGee brzdati. "Čakam na njegov naslednji napačen korak. Ne glede na to, kako velik je, ga bom, če bo nadaljeval to početje, brcnil iz države," je bil slikovit Mugabe.

Obregnil se je tudi ob ameriško diplomatko Jendayi Frazer, ki naj bi se vedla kot prostitutka, ker je mnenja, da je na marčevskih volitvah zmagal Morgan Tsvangirai. "Videli ste to malo ameriško dekle, ki hodi naokrog kot prostitutka in proslavlja zmago MCD. Sramotno," je zaključil Mugabe.

Zemlja za povratnike
Mugabe je Zimbabvejcem, ki so se znašli sredi vala nasilja v Južnoafriški republiki, obljubil zemljo, če se vrnejo domov. Mnogi so prepričani, da je to zgolj predvolilna obljuba, ki se ne bo izpolnila.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.