Brcnila otroka in spotaknila moškega

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Na spletu je zaokrožil videoposnetek novinarke in sprožil val ogorčenja.
Oglej si celoten članek

Na spletnih omrežjih je zaokrožil video posnetek, ki prikazuje madžarsko novinarko, kako je spotaknila moškega, ki je z otrokom v naročju bežal pred policisti.

Novinarka madžarske N1TV Petra László je snemala skupino beguncev, ki je poskušala pobegniti pred madžarskimi policisti. Brcnila je dečka in deklico, ki sta pritekla mimo, nato pa spotaknila še moškega, ki je v rokah imel otroka.

Televizija je njeno dejanje obsodila

Televizijska hiša je po dogodku na spletni strani objavila, da so novinarko zaradi neprimernega vedenja odpustili.

Vse skupaj se je zgodilo v bližini madžarskega Röszkeja, kamor prihaja na tisoče beguncev, ki preko te vzhodnoevropske države bežijo na Zahod.

Policija nad njimi s solzivcem

Policija je skupino okoli 300 beguncev, ki so včeraj zapustili zbirni center Röszke na madržarsko-srbski meji, ustavila v Szegedu. Med izgredi je uporabila tudi solzivec.

Begunci so po posredovanju pristali, da se vkrcajo na avtobuse, s katerimi so jih odpeljali v neimenovani center za registracijo.

Registraciji se begunci sicer izogibajo, saj jih lahko država, v katero se na koncu zatečejo, po dublinskem sporazumu vrne tja, kamor so bili prvotno registrirani. Cilj beguncev, ki potujejo preko Madžarske, pa je praviloma Nemčija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 39

  • 17:27 17. September 2015.

    In zakaj je ukinjeno komentiranje,a ste se pokakal zarad ekonomskih migrantov in nasilnežev,ki so na naši južni meji!<br />Žal moram …

  • 20:08 9. September 2015.

    atzz ali ti ves kaj se je dogajalo na mariborski vstaji tam je bilo se hujse ali otem se molci …

  • 19:46 9. September 2015.

    vi slovenski novinarji samo obsojate kaj se dela v tujini zakaj niste snemali in pisali kdaj je bila vstaja v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.