Breivik bo študiral politologijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Študij bo opravljal po modulih na daljavo.
Oglej si celoten članek

Behring Breivik, ki je obtožen umora 77 ljudi v pokolu na Norveškem leta 2011, bo na univerzi v Oslu študiral politologijo. Kot poroča BBC, ni zbral dovolj točk, da bi študiral po normalnem programu, zato bo študij opravljal po modulih.

Moralne dileme

34-letnik bo študiral v zaporu in ne bo imel neposrednega stika z osebjem fakultete. Univerza je ob tem izrazila pomembnost pravične obravnave Breivika. Prvi mož univerze Ole Petter Ottersen je  za medije povedal, da morajo imeti vsi državljani dostop do višje izobrazbe.

Glede "moralnih dilem" v primeru pa je dejal, da so njegovo prošnjo obravnavali enako kot preostale ter da to "demonstrira, da se naše vrednote popolnoma razlikujejo od njegovih". Kot je dodal, v nobenem primeru ne bodo dovolili, da bi vstopil na območje univerze in kampusa.

Breivika so sicer nedavno premestili iz zapora blizu Osla v zelo varovan zapor Telemark v mestu Skien.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:29 12. September 2013.

    Ja, pa skupaj z Foster The people bo skupaj prepeval pesem Pumped up kicks .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.