Breivik imel pripravljeno še večjo bombo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Norvežan Anders Behring Breivik, ki je priznal napad v Oslu in na otoku Utoya, je pripravljal drugi bombni napad, ki bi bil precej večji od tistega v Oslu.
Oglej si celoten članek

Norveška nacionalna televizija, ki se sklicuje na neimenovane vojaške vire, poroča, da so na kmetiji norveškega bombaša in strelca odkrili bombo, težko med 1 in 1,5 tone. Bomba je bila pripravljena za uporabo. Oblasti poročanje televizije niso želele komentirati.

Za primerjavo. Avtomobil bomba, ki je eksplodirala v središču Osla in ubila osem ljudi, je bila po oceni strokovnjakov težka okoli 950 kilogramov. V smrtonosnem napadu na Utoyu pa je skrajnež ubil 69 ljudi.

Že 27. julija je policija sporočila, da je na opuščeni kmetiji našla in uničila eksplozivno telo, a ob tem ni posredovala podrobnosti o teži telesa in v kakšnem stanju je to ob odkritju bilo.

32-letni skrajnež Behring Breivik je napad na Oslo in Utoyo načrtoval več let. V lasti je imel kmetijo, kjer se je ukvarjal s predelavo hrane. A kot so kasneje odkrili preiskovalci, je bila ta le krinka za proizvodnjo bomb. V začetku maja je namreč kupil več ton umetnega gnojila, ki je bil sestavni del za izdelavo bomb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:09 18. Avgust 2011.

    Bombe ja, streljanja pa nikdar in nikoli(ni bilo). V Angleski verziji stateofterror.blogspot.com or stateofterror.wordpress.com NA ŽALOST JE NORVEŠKA KRALJEVINA Z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.