Breiviku vrgel čevelj v glavo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Breiviku sorodnik ene izmed žrtev med sojenjem v glavo vrgel čevelj.
Oglej si celoten članek

Med sojenjem norveškemu monstrumu Andresu Breiviku mu je eden izmed sorodnikov žrtev, moški iraškega rodu, v glavo vrgel čevelj in zavpil: "Ubil si mojega brata. Naj te vzame hudič!" Čevelj je namesto Breivika zadel njegovega zagovornika, piše BBC.

Zbrani v sodni dvorani, med katerimi prevladujejo svojci žrtev, so njegovo potezo pospremili z vzklikom: "Bravo!"

Današnji incident v sodni dvorani je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sicer prvi, odkar se je 16. aprila začel proces proti Breiviku. "K sreči je bil zgolj čevelj," je zadevo komentiral Breivikov odvetnik Vibeke Hein Brera, v katerega je priletelo obuvalo.

Breivik je obtožen terorizma in naklepnih umorov. Če ga bo sodišče spoznalo za duševno zdravega in s tem kazensko odgovornega, mu grozi najvišja, 21-letna zaporna kazen, pa tudi možnost njenega podaljšanja, če bi oblasti ocenile, da je še vedno nevaren za družbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.