Brez strehe nad glavo v Labotu 35 ljudi

Foto: Kleine zeitung
Foto: Kleine zeitung
V Labotu na avstrijskem Koroškem, kjer so bili v ponedeljek priča stoletnim vodam, je brez strehe nad glavo ostalo 35 ljudi.
Oglej si celoten članek

12 stanovanj in štiri hiše so poplave uničile tako zelo, da bivanje v njih najverjetneje ne bo mogoče več mesecev, je dejala predstavnica lokalnih oblasti Silvia Kostmann.

Gasilci so se s posledicami poplav na omenjenem območju spopadali vse do torka opolnoči, do drevi pa naj bi večinoma končali večja dela, kot je črpanje vode iz kleti, je po seji kriznega štaba še dejala Kostmannova.

Kolikšno gmotno škodo so povzročile poplave v Labotu, še ni znano. V torek so omenjali tri milijone evrov, vendar pa v tem znesku niso upoštevali uničenja na infrastrukturi. Prva bilanca škode naj bi bila znana šele čez nekaj tednov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.