Brez usmiljenja nad protestnike

Foto: EPA turčija Foto: EPA turčija Foto: EPA turčija
Po lokalnih volitvah v Turčiji izbruhnili protesti. Policija neusmiljeno nad demonstrante.
Oglej si celoten članek

Po zmagi Stranke za pravičnost in razvoj (AKP) premierja Recepa Tayyipa Erdogana, katerega ugled je po korupcijski aferi močno načet, so v Turčiji izbruhnili protesti podpornikov opozicije, ki so se zbrali pred stavbo volilne komisije. "Erdogan je kradljivec!" je skandirala množica, ki jo je policija poskušala razgnati z vodnimi topovi in solzivcem. Protestniki zahtevajo, da se v nekaterih volilnih okrožjih glasovi še enkrat preštejejo, saj menijo, da je na volitvah prišlo do nepravilnosti. Še zlasti tesen je bil izid v prestolnici Turčije.

Uradnih rezultatov sicer še niso objavili, Erdoganova stranka pa naj bi prejela 44 odstotkov vseh glasov. Volilna komisija bo najprej preverila očitke o volilni goljufiji, šele nato bodo razglasili rezultate. To lahko traja več tednov, saj so samo v Ankari prejeli 8.000 pritožb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:18 1. April 2014.

    Erdogan = Janša = Orban, kjer je propaganda po Goebbelsu, pravica po Stalinu in pamet po Bushu

  • 19:43 1. April 2014.

    Se je že začelo.... Puč, to je edina rešitev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.