Britanci bodo gradili jedrske elektrarne

Foto: Žurnal24 Minister za gospodarstvo je prepričan, da bo prva nova elektrarna začela obratov
Britanska vlada je naznanila podporo gradnji novih jedrskih elektrarn, jedrsko energijo pa označila za varen in preizkušen vir, primeren za boj proti podnebnim spremembam.
Oglej si celoten članek

Britanski minister za gospodarstvo John Hutton je danes predstavnikom spodnjega doma parlamenta dejal, da bi morala imeti jedrska energija poleg virov z nizko vsebnostjo ogljika mesto v prihodnji proizvodnji energije v tej državi. Po njegovih besedah je jedrska energija "preizkušen in varen" vir električne energije. Hutton je dejal, da bi nove elektrarne financirala zasebna energetska podjetja, ne vlada. "Energetska podjetja vabim, naj predložijo načrte za izgradnjo novih jedrskih elektrarn."

Okoljevarstvene organizacije so vladno odločitev obsodile, saj je po njihovem jedrska energija nevarna, poleg tega pa bi tudi odvrnila finančna sredstva od razvoja obnovljivih virov energije.

Jedrske elektrarne trenutno proizvedejo okoli 20 odstotkov britanske elektrike, vendar pa se bo vsem razen ene obratovalna doba iztekla leta 2023. Hutton je izrazil upanje, da bo prva od novih tovarn začela obratovati do leta 2020.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.