Britanci bodo oglaševali splav

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
V ponedeljek bodo na britanski televiziji prikazali oglas za splav.
Oglej si celoten članek

Za sporni oglas je klinika za zdravje žensk Marie Stopes International plačala zajetno vsoto, prikazali pa ga bodo na televizijskem kanalu Channel 4. Klinika, ki je lani opravila 65 tisoč splavov, se je prepovedi izognila s tem, da s svojo dejavnostjo ne beleži dobička. Menijo, da imajo pravico ljudi obvestiti o njihovih pravicah. O splavu si želijo javno spregovoriti, "saj ženske ponavadi ne vedo, kam se morajo obrniti po pomoč".

Oglas bo usmerjal ženske, ki so nenačrtovano zanosile. Čeprav v oglasu ne bodo omenili splava, bodo gledalke vprašali: "Ali vam zamuja?"

Oglas so že obsodili predstavniki gledalcev, verske skupine in predstavniki družine, ki menijo, da je neprimeren. Odločili so se, da bodo proti kliniki vložili tožbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.