Britanci kubanski poizkusni zajčki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kubanski znanstveniki so razvili cepivo proti pljučnemu raku, ki ga bodo med prvimi preizkusili britanski pacienti.
Oglej si celoten članek

"Nova klinična študija terapevtskega cepiva proti pljučnemu raku (imenovanega Cimavaz-EFG) se bo začela v nekaj dneh s skupino pacientov iz Velike Britanije," je dejal Erik D'Hondt, vodja znanstvenega oddelka malezijske farmacevtske tovarne Bioven, poroča France24.

D'Hondt ob tem ni želel povedati, koliko pacientov bo sodelovalo v raziskavi. Cepivo so sicer razvili znanstveniki v imunološkem centru (CIM) v Havani in je že prestalo teste na več kot tisoč pacientov.

Predstavniki CIM so dejali, da cepivo tudi tistim pacientom, ki se jim je pljučni rak močno razširil, omogoča izboljšanje kakovosti življenja in njegovo podaljšanje.

Kubanski znanstveniki zdaj že preverjajo, ali bi lahko cepivo učinkovalo tudi pri drugih oblikah raka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.