Britanec Hill na še eno zaslišanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanec Jonathan Hill, kandidat za evropskega komisarja za finančne storitve, bo moral zaradi neprepričljivega nastopa še na eno zaslišanje v Evropski parlament.
Oglej si celoten članek

"Hill danes ni dobil potrditve. Povabljen bo še na eno javno izmenjavo mnenj z odborom za gospodarske in denarne zadeve," je tvitnil evropski poslanec iz vrst Zelenih Sven Giegold. "Nova izmenjava mnenj s Hillom v prihodnjem tednu. Ni se lahko naučiti o petih letih finančne regulacije v desetih dneh," pa je tvitnila evropska poslanka Kay Swinburne iz politične skupine Evropskih konservativcev in reformistov.

Na drugem zaslišanju bodo po neuradnih informacijah sodelovali le predstavniki političnih skupin v odboru za gospodarske in denarne zadeve, ne pa celoten odbor kot na tokratnem.

Razlog za drugo zaslišanje Hilla so po neuradnih informacijah njegovi premalo vsebinski odgovori, zlasti o uniji kapitalskih trgov, ki niso prepričali članov odbora za gospodarske in denarne zadeve, ki ga je zaslišal.

Poleg tega naj bi predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz v četrtek od prihodnjega predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja v pismu zahteval Hillova pisna pojasnila o več konkretnih vprašanjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.