Britanko obsodili na smrtno kazen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sodišče na indonezijskem otoku Bali je 56-letno Britanko Lindsay Sandiford zaradi tihotapljenja drog danes obsodilo na smrtno kazen. Sandifordovo so maja lani aretirali na letališču na Baliju, ker so pri njej našli 4,8 kilograma kokaina. Njeni odvetniki se bodo na obsodbo pritožili.
Oglej si celoten članek

Britanka je po navedbah oblasti v preiskavi sodelovala s policijo in jim pomagala razkriti mrežo preprodajalcev kokaina, katere del naj bi bila. Preiskava je vodila v aretacijo še treh Britancev in Indijca.

Zaradi njenega sodelovanja je tožilstvo zanjo zahtevalo le 15 let zaporne kazni, a se je sodišče odločilo za veliko strožjo kazen. Kot je ob razglasitvi razsodbe na sodišču v Denpasarju pojasnil sodnik, v prid obtoženke ne govori "nobena olajševalna okoliščina". Njeni odvetniki so že napovedali pritožbo.

V tihotapljenje naj bi bila prisiljena

Sandifordova je sicer zatrjevala, da je bila v tihotapljenje drog prisiljena, da bi tako zaščitila svoje otroke. Kot je prejšnji mesec v sporočilu zapisala britanska nevladna organizacija za človekove pravice Reprieve, so jo "izkoristili preprodajalci drog, ki so jo za tarčo vzeli zaradi njene ranljivosti in strahu, ki ga je občutila za varnost svojih otrok".

Dva druga Britanca sta bila v okviru iste preiskave nedavno obsojena na veliko milejši kazni – Rachel Dougall na eno leto zapora, Paul Beales pa na štiri leta. Tretji Britanec, Julian Ponder, bo svojo kazen izvedel konec meseca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.