Britansko obalo zasedle orjaške meduze

Foto: Profimedia Orjaške meduze Foto: Profimedia Orjaške meduze
Razlog naj bi tičal v povečanem ribolovu, zaradi katerega so uspele razviti veliko jato, saj niso imele naravnega sovražnika.
Oglej si celoten članek

Britansko obalo so okupirale orjaške meduze. Nekatere med njimi so daljše od 1,5 metra in težje od 30 kilogramov. Opazil jih je tudi fotograf Steve Trewhell, ki je posnel pričujoče fotografije. Kot je povedal za britanske medije, je upal, da bo našel kakšnega klobučnjaka, da bi ga pokazal svojemu desetletnemu vnučku. Lani je bil zadovoljen, ker je našel dva primerka teh morskih bitij, letos pa je bil v nedeljo šokiran nad njihovim velikim številom. "Kar naenkrat je bilo okoli nas okoli sto klobučnjakov," je povedal. "Nato smo se premaknili in tam je bilo spet okoli sto novih, gotovo jih je bilo skupaj na deset tisoče."

Meduze so se pojavile na eni najbolj popularnih britanskih obal na območju Dorseta. Razlog za njihovo povečano število naj bi bil okrepljen ribolov, zaradi česar so uspele razviti tako veliko jato, saj niso imele naravnega sovražnika. Klobučnjaki ljudem niso nevarni, a lahko kljub temu povzročijo blažje opekline. V takšnem številu se na britanski obali niso pojavili vsaj 30 let.

Vsebine s področja počitnic in potovanj tudi na forumih med.over.net.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.