Brodolom ladje, rešili le trojico

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V nesreči tovorne ladje s severnokorejsko posadko sta dva mornarja izgubila življenje. Rešili so tri mornarje, 11 jih pogrešajo.
Oglej si celoten članek

V mednarodnih vodah pred Južno Korejo je ponoči potonila tovorna ladja s severnokorejsko posadko. Pri tem sta dva mornarja izgubila življenje, tri so rešili, 11 pa jih pogrešajo.

4.300-tonska ladja, ki je plula pod mongolsko zastavo, je klic na pomoč poslala okoli enih ponoči po krajevnem času. Ladja, natovorjena z železovo rudo in bakrom v prahu, je bila na poti iz Severne Koreje na Kitajsko. Vsi člani posadke so bili Severnokorejci.

V iskanje pogrešanih so se vključila plovila in helikopterji južnokorejske obalne straže, pa tudi civilne tovorne ladje. Reševalno akcijo ovirajo močni vetrovi in visoki valovi. Tri rešene mornarje so prepeljali v bolnišnico na otoku Jeju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.