Broške vredne okrog 26 tisoč evrov

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Patrik Macek/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Patrik Macek/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL jadranka kosor, broška, predsednik zupanijskega HDZ Antun Vidakovic Foto: Dusko Marusic/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Davor Javorović/Pixsell jadranka kosor, broška Foto: Damir Spehar/Pixsell jadranka kosor, broška Foto: Patrik Macek/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Patrik Macek/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Marko Prpić/Pixsell jadranka kosor, broška Foto: Filip Brala/PIXSELL jadranka kosor, broška Foto: Davor Puklavec/Pixsell jadranka kosor, broška Foto: Davor Javorović/Pixsell jadranka kosor, broška
Ožji sodelavci Kosorjeve naj bi trdili, da ima nekdanja hrvaška premierka v spektakularni zbirki okrog dvesto brošk, kakih sto jih redno nosi.
Oglej si celoten članek

Nekdanja šefica HDZ in nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor je redno menjavala približno sto brošk, njeni ožji sodelavci pa naj bi trdili, da jih ima v spektakularni zbirki okrog dvesto. Njihova vrednost bi lahko presegla več kot dvesto tisoč kun (več kot 26 tisoč evrov), poroča hrvaški portal 24sata.hr in dodaja, da odgovora na to vprašanje niso dobili, prav tako ni znano, koliko brošk je prejela na uradnih potovanjih in koliko jih je kupila sama.

"Podarjene slike visijo po vsej vladni stavbi"

Zakon o preprečevanju navzkrižja interesov je jasen glede daril, ki jih lahko prejme premierka oziroma premier. Ne smejo prejeti denarja, drugega vrednostnega papirja ali kovine. Zadržijo lahko le darilo simbolične vrednosti, in sicer v višini petsto kun (65,95 evra). Dražja darila morajo v osmih dneh po prejemu predati, nato jih shranijo in postanejo last države. Najdragocenejša darila hranijo pod ključem, ostala pa so razporejena po policah.

"Vse, kar zaposleni v protokolu prinesejo iz urada predsednika vlade, je shranjeno v sobi ali v katerem drugem delu vladne stavbe. Na primer, v modrem salonu hranimo darila Ivice Račana, po vsej stavbi pa so prejete slike. Vsako darilo fotografiramo, fotografijo vstavimo v album in vsak ima svojo zaporedno številko," je povedala referentka v vladni stavbi Dijana Piškor.

V Banskih dvorih hranijo dve broški, ki ju je Kosorjeva prejela v času svojega mandata. Ena, v obliki cveta, je darilo z uradnega obiska na Kosovu novembra lani, z drugo pa so jo presenetili otroci v občini Gola, kamor je prišla na odprtje športne dvorane v začetku leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.