Brzeli s 500 km/h

Foto: Profimedia Vlak meglev Foto: EPA Vlak meglev Foto: EPA Vlak meglev Foto: Profimedia Vlak meglev Foto: Profimedia Vlak meglev
100 srečnežev se je že lahko peljalo z vlakom, ki doseže hitrost 500 km/h.
Oglej si celoten članek

Na Japonskem so 100 potnikom omogočili, da so prvi preizkusili super hiter vlak maglev, 42,8 kilometra dolga pot je minila v trenutku.

Šlo je za eno izmed testnih voženj v okviru osemdnevnega testiranja vlakov, jih izvaja japonska železniška družba. Kdaj natančno jih bodo začeli uporabljati v rednem prometu, še ni znano. Jasno pa je, da bo vsak imel 16 vagonov, v katerih se bo lahko peljalo tisoč potnikov.

Maglev so vlaki, ki se ne držijo tirnic, pač pa lebdijo na močnem magnetnem polju. Prvi potniki so bili nad doseženo hitrostjo seveda navdušeni.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.