Bush in Blair obsojena zločinov

Foto: EPA
Foto: EPA
Sodišče v Maleziji je obsodilo nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha in nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira za zločine proti miru.
Oglej si celoten članek

Sodišče za vojne zločine oziroma Protivojna iniciativa "Tribunal za vojne zločine v Kuala Lumpurju" je osumljencema sodilo na pobudo malezijskega premierja Mahathirja Mohamada, ki invazije na Irak leta 2003 nikoli ni podpiral.

Sojenje je potekalo štiri dni, od nedelje do srede. Obtožnice so bile prebrane hitro, hitra je bila tudi razsodba. Sodišče je razsodilo, da sta nekdanji ameriški predsednik George Bush in nekdanji britanski premier Tony Blair kršila mednarodno pravo in sta zaradi tega posledično zakrivila zločine proti miru.

Na obravnavo so povabili oba osumljenca, vendar se povabilu nista odzvala. Gre za navidezno sojenje, saj omenjeno sodišče nima izvršilne oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.