Bush za razširitev prisluškovanja

Foto: Žurnal24 Glasovanje je pokazalo, da Bush nima več niti dovolj vpliva, da bi prepričal pri
Ameriški predsednik George Bush je pozval kongres, naj razširi zakon, ki bi omogočil nemoteno prisluškovanje domnevnim terorističnim komunikacijam.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik George Bush je pozval kongres, naj razširi zakon, da bi omogočil nemoteno prisluškovanje domnevnim terorističnim komunikacijam.

Spremenjeni zakon bi dal imuniteto telekomunikacijskim podjetjem, ki jim grozijo tožbe državljanov, ker so po napadih na Združene države 11. septembra 2001 pomagala vladi.

Bush trdi, da je razširitev zakona nujna za zagotovitev nacionalne varnosti.

Zakon ameriškim oblastem dovoljuje, da prisluškujejo brez sodnih nalogov tudi komunikacijam, pri katerih je vsaj eden od udeležencev na ameriškem ozemlju, vendar ne daje imunitete podjetjem, ki sodelujejo z vlado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.