Cariniki streljali na tihotapce in ranili begunko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovaški cariniki so v bližini madžarske meje streljali na avtomobil tihotapcev z ljudmi in pri tem ranili begunko.
Oglej si celoten članek

Policisti so začeli streljati, ker se voznik enega od treh avtomobilov, v katerih je bilo šest tihotapcev in 11 beguncev, ni želel ustaviti. Ranjena je bila 26-letna sirska begunka. "Njeno stanje je stabilno," je po odstranitvi izstrelka iz hrbta bolnice za lokalne medije povedal tiskovni predstavnik bolnišnice v kraju Dunajska Streda Tomas Kral.

Tiskovna predstavnica slovaške carine Patricia Macikova je dejala, da se vozilo kljub opozorilnim strelom ni ustavilo. "Ko so streljali v zadnje pnevmatike, je bila ranjena ena izmed potnic," je dodala. Uslužbenci carine so sumili, da so vozila z madžarskimi in romunskimi registrskimi tablicami del trgovine z ljudmi, je še povedala.

Kasneje so policisti zaslišali šest tihotapcev in 11 beguncev oziroma migrantov. Policija dogodka ni komentirala.

Tihotapljenje prek Slovaške v Nemčijo se je začelo, ko je Avstrija na meji z Madžarsko uvedla začasni nadzor.

Slovaški premier Robert Fico je po ponovni izvolitvi na marčevskih volitvah zavrnil kvotni sistem EU za prerazporeditev beguncev, v skladu s katerim bi morala Slovaška sprejeti okoli 2300 prosilcev za azil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:58 10. Maj 2016.

    Tihotapca ustreliti, begunce pa vrniti od koder so prišli. Nato bi malokateri tihotapec poskušal tihotapiti.

  • 06:35 10. Maj 2016.

    kdo zdaj - cariniki ali policisti?!

  • 01:48 10. Maj 2016.

    Upajmo , da se bodo naši zgledovali po bratih Slovakih ! Bazuke bolš delujejo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.