Čarobna goba: ženske zaradi nje doživijo orgazem

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Na moške ta goba nima takšnega učinka, še več, nekaterim naravnost smrdi. Ženskam povzroča povsem drugačne učinke.
Oglej si celoten članek

Goba iz družine Dictyophora, ki so jo odkrili nedavno in ji še niso našli ustreznega imena, je deležna široke pozornosti po tem ko sta medicinska znanstvenika  John Halliday in Noah Soule potrdila, da v veliki primeri žensk njen vonj sproži spontani orgazem.

Neobičajno gobo so prvič našli leta 2001; v veliko žalost ženske populacije pa jo je najti le na ostankih lave na Havajih. Ne glede na to, da nima ravno najbolj prijetnega vonja, sta omenjena znanstvenika v raziskavi prišla do zaključka, da v več kot polovici primerov pri ženskah, potem ko jo vonjajo kot cvetje, sproži orgazem.

V čem je skrivnosti te gobe, še ni povsem jasno, omenjena znanstvenika menita, da njen vonj pri ženskam stimulira sproščanje nevrotransmiterjev ravno tako, kot se to zgodi med spolno dejavnostjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • "According to a 2001 publication in the International Journal of Medicinal Mushrooms, the smell of the fresh fungus can trigger …

  • 08:26 13. Oktober 2015.

    A, zdaj mi je jasno zakaj toliko gobark v gozdu. Prebrale so samo naslov in pogledale slikco in zdrvele v …

  • 21:28 12. Oktober 2015.

    Dober da je samo na havajih ... ker bi naše hoste ble kmal polne ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.