Časnik rešuje Berlusconija

Foto: Žurnal24 Berlusconija preiskujejo zaradi obtožb o zlorabi pooblastil v povezavi z mladole
Kriza v italijanski vladi se še zaostruje. Časnik Il Giornale, ki je v lasti Berlusconija, je tako začel ta teden zbirati podpise Italijanov za odstop predsednika poslanske zbornice Gianfranca Finija.
Oglej si celoten članek

Fini in Berlusconi sta se po več mesecih napetosti razšla 29. julija, ko so predsednika spodnjega doma parlamenta izključili iz stranke Ljudstvo svobode (PDL). To stranko sta pred poldrugim letom skupaj ustanovila Fini in Berlusconi.

Razkol je sprožil vladno krizo, saj se je Finiju pridružilo več deset somišljenikov. V Berlusconijevem taboru so nato sprožili pravo kampanjo proti Finiju. V časniku Il Giornale so se zdaj odločili za zbiranje podpisov z zahtevo po odstopu predsednika poslanske zbornice.

Razlog za podpise naj bi tičal drugje
Zbiranje podpisov so sicer sprožili, potem ko se je Fini znašel pod plazom kritik zaradi nekega stanovanja v Monte Carlu. Fini naj bi si ga prilastil, čeprav ga je neka zvesta strankarska privrženka zapustila njegovi nekdanji stranki Nacionalno zavezništvo. Stanovanje naj bi Fini prodal nekemu offshore podjetju, zdaj pa ga ima v najemu brat Finijeve partnerice Elisabette Tulliani.

Primer zaradi domnevne prevare preverja italijansko tožilstvo, Fini pa zagotavlja, da ni bil obveščen o tem, da je stanovanje najel brat njegove partnerice. Afera je vsekakor zadala hud udarec Finiju, ki je vedno zagovarjal transparentnost v politiki, kot član PDL pa je tudi zahteval odstop vseh korupcije osumljenih članov stranke.

Časnik rešuje Berlusconija
Il Giornale želi s kampanjo zbiranja podpisov očitno oslabiti Finija, saj bi ta s svojimi somišljeniki, s katerimi so oblikovali lastno poslansko skupino, lahko ogrozil obstoj Berlusconijeve vlade. Šibkosti vlade se zaveda tudi Berlusconi, ki je zato svoje privržence pozval k mobilizaciji v podporo vlade.

Berlusconi namerava sicer septembra parlamentu dati na glasovanje nov vladni program in ga vezati na zaupnico vladi. S tem se želi izogniti predčasnim volitvam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.